Miljövetenskap, Livsmedelssystemets roll i en hållbar utveckling Grundnivå 7,5 hp
Kursen behandlar centrala miljö- och hållbarhetsfrågor och deras koppling till mat och måltid, på såväl global som lokal nivå. Med utgångspunkt i identifierade ekologiska och sociala problem i livsmedelsförsörjningen arbetar studenterna till stor del tematiskt och problembaserat med frågeställningar kring hållbara produktionsmetoder i kombination med hållbara konsumtionsmönster.
Övrigt:Kursen kan även läsas av studenter med 120 högskolepoäng inom Agronomprogrammet.
Fördjupning: | G1F |
Behörighet: | Miljövetenskap, Agroekologi, 15 högskolepoäng och Miljövetenskap, Mat och miljö, 15 högskolepoäng. |
Urval: | Platsgaranti. |
Veckor: | 36 (2018) - 40 (2018) |
Studier: | Helfart, Dagtid |
Ort: | Örebro |
Undervisningsspråk: | Svenska |
Anmälningskod: | ORU-51030 |
Institution: | Institutionen för naturvetenskap och teknik |
Visa kursplan
|