Miljövetenskap, Livsmedelssystemets roll i en hållbar utveckling    Grundnivå    7,5 hp

Kursen behandlar centrala miljö- och hållbarhetsfrågor och deras koppling till mat och måltid, på såväl global som lokal nivå. Med utgångspunkt i identifierade ekologiska och sociala problem i livsmedelsförsörjningen arbetar studenterna till stor del tematiskt och problembaserat med frågeställningar kring hållbara produktionsmetoder i kombination med hållbara konsumtionsmönster.
Övrigt:Kursen kan även läsas av studenter med 120 högskolepoäng inom Agronomprogrammet.

Fördjupning:G1F
Behörighet:Miljövetenskap, Agroekologi, 15 högskolepoäng och Miljövetenskap, Mat och miljö, 15 högskolepoäng.
 
Urval:Platsgaranti.
 
Veckor:36 (2018) - 40 (2018)
Studier:Helfart, Dagtid
Ort:Örebro
Undervisningsspråk:Svenska
Anmälningskod:ORU-51030
Institution:Institutionen för naturvetenskap och teknik

Visa kursplan