Miljövetenskap, Mikrobiell diversitet i mat och miljö Grundnivå 7,5 hp
Kursen behandlar olika grupper av mikroorganismer, diversitet och deras roller i mat, vatten och i miljön. En djupare förståelse av de olika mikroorganismgrupperna bakterier, archaebakterier, svampar, alger, protozoer, nematoder och virus behandlas med utgångspunkter från interaktioner i miljön och betydelsen för matproduktion i ett hållbarhetsperspektiv.
Fördjupning: | G1F |
Behörighet: | Miljövetenskap, Agroekologi, 15 högskolepoäng eller Grundläggande biologi, Cellbiologi, 15 högskolepoäng. |
Urval: | Platsgaranti. |
Veckor: | 41 (2018) - 45 (2018) |
Studier: | Helfart, Dagtid |
Ort: | Örebro |
Undervisningsspråk: | Engelska |
Anmälningskod: | ORU-51033 |
Institution: | Institutionen för naturvetenskap och teknik |
Visa kursplan
|