Miljövetenskap, Mikrobiell diversitet i mat och miljö    Grundnivå    7,5 hp

Kursen behandlar olika grupper av mikroorganismer, diversitet och deras roller i mat, vatten och i miljön. En djupare förståelse av de olika mikroorganismgrupperna bakterier, archaebakterier, svampar, alger, protozoer, nematoder och virus behandlas med utgångspunkter från interaktioner i miljön och betydelsen för matproduktion i ett hållbarhetsperspektiv.

Fördjupning:G1F
Behörighet:Miljövetenskap, Agroekologi, 15 högskolepoäng eller Grundläggande biologi, Cellbiologi, 15 högskolepoäng.
 
Urval:Platsgaranti.
 
Veckor:41 (2018) - 45 (2018)
Studier:Helfart, Dagtid
Ort:Örebro
Undervisningsspråk:Engelska
Anmälningskod:ORU-51033
Institution:Institutionen för naturvetenskap och teknik

Visa kursplan