Kurser för Miljövetenskap, Livsmedelssystemets roll i en hållbar utveckling läsåret 2018/2019
|
| Miljövetenskap, Livsmedelssystemets roll i en hållbar utveckling | 7,5 hp |
| Höstterminen 2018 | Anm.kod: ORU-51030 |
| Höst vecka 36 (2018) - 40 (2018) |
| Helfart |
|
Institutionen för naturvetenskap och teknik |
| Kursen behandlar centrala miljö- och hållbarhetsfrågor och deras koppling till mat och måltid, på såväl global som lokal nivå. Med utgångspunkt i identifierade ekologiska och sociala problem i livsmedelsförsörjningen arbetar studenterna till stor del tematiskt och problembaserat med frågeställningar kring hållbara produktionsmetoder i kombination med hållbara konsumtionsmönster. |
| Fördjupning: G1F |
|
Behörighet: Miljövetenskap, Agroekologi, 15 högskolepoäng och Miljövetenskap, Mat och miljö, 15 högskolepoäng. |
|
Urval: Platsgaranti. |
| Övrigt: Kursen kan även läsas av studenter med 120 högskolepoäng inom Agronomprogrammet. |
|
Visa kursplan Hösten 2018 |
Institution: Institutionen för naturvetenskap och teknik |